Bragerøkonkurransen

Vi har i det siste skannet bilder vi har fått fra Vollen Ungdomslag. Dette bildet er tatt i 1946 og viser deltakerne i den såkalte Bragerøkonkurransen

Deltagerne fra 15 mannskonkurransen på ski mellom V.U.L. og Bragerøens Ski- og Ballklubb
Vollen Ungdomslag feiret hundre års jubileum i 2014. Laget har en variert historie med aktive utøvere i idrettsgrener som ski, håndball, fotball, turn og bandy.  Videre har det vært sangkor, teateroppsetninger, klubbavis og organiserte aktiviteter for barn. Biblioteket har nå digitalisert mange bilder som er gitt i gave av foreningen.

Bildet viser medlemmer fra VUL og Bragerøen samlet utenfor Vennely. Anledningen er ganske spesiell. I 1940 opprettet de to lagene en konkurranse med to års kjøring og vandrepokal. Det første løpet vant Bragerøen med nesten 15 minutter. Returløpet skulle gått av stabelen i 1941, men som det står i V.U.L - Avisen, «lite ante en da at det skulle gå fem lange år før idretten kom i gang igjen og en kunne by de kjekke Bragerø-gutter velkommen.»

Returløpet ble en suksess for V.U.L. og seieren ble "levert ferdigsydd". Sammenlagt gikk de 38 minutter fortere enn sine konkurrenter fra Drammen. «Den vakre pokal ble vår til odel og eie» fortelles det, og konkurransen ble avsluttet med premieutdeling og middag på Vennely.

Kilder: V.U.L.-Avisen og Vollen Ungdomslag 75-års Jubileumshefte.