Film

Askerfilmer

På 1950-tallet filmet Aksel Smith Sinding land og strand i Asker, og fikk blant annet festet veier, sentrum, prinsessebryllup, 17. maifeiring og båtliv til filmrullen.Produksjonsselskapet Glefs ved Lars Bull har filmet mange av de samme stedene, og sammen med de gamle klippene er dette blitt en dokumentarfilm om Asker. "Glad i Asker" heter filmen, som kan sies å være en tidsreise i Askers nyere historie.

Asker Næringsråd har støttet prosjektet økonomisk.

Smått og stort i Askerbygda

Denne filmen er produsert av Johnson Produktion for Asker Kommune.
Filmen viser glimt fra en rekke steder og hendelser i Asker, fra saga på Sem og Albert Seheim, til Heggedal hovedgård og 17. mai på Jansløkka. Det var Henning Sæther fra Nesbru, som sporet opp denne filmen, og bidro til at den ble digitalisert og tilgjengeliggjort.
Oppdragsgiver: Asker kommunes kulturutvalg - Filmkomiteen
Innspillingsperiode: 1974-1975. Varighet: 35 minutter
Foto og Manus: Eric Johnson

Bakerløkka i Asker sentrum

IKON har laget film om Bakerløkka som ligger sentralt i Asker sentrum, rett utenfor Asker Kulturhus.

 

Båtbygging med tradisjoner i Vollen

IKON gjennom prosjektet "Plassen forteller" laget denne filmen som handler om båtbyggingstradisjonene i Vollen.


Holmen og Landøen Vel

Noen smakebiter fra filmen om Holmen og Landøen Vel som Glefs AS produserte i 2012.Om Holmen, Nesbru, Nesøya og Landøya

I denne dokumentaren, laget av elever ved Landøya ungdomsskole i 2022,  skal vi spole tiden tilbake så dere kan lære historien om Landøya, Holmen, Nesbru og bittelitt om Nesøya. Fra de første som bosatte seg her til deg i dag.
 
 

Dikemark og Askerbørskogen på 1950-, 60- og 70-tallet

De digitale filmene som foreligger i dag, består av 6 deler og er basert på Finn Ouren`s private 8 mm smalfilmer fra Dikemark, Askerbørskogen samt fra ulike arrangementer og turer i regi at Dikemark sykehus og Dikemark Personalforening. Filmene er både i svart/hvitt og farger og er tatt opp mens han arbeidet på hønsehuset og gartneriet på Dikemarks gårdsbruk fra 1950 og fram til han gikk av med pensjon i 1986. Filmene ble tilfeldigvis funnet av tidligere arbeidskamerater og digitalisert etter hans død i 1992. Filmene er ikke redigert.

Filmene ser du her

Hurum Historielag

Hurum Historielag har lagt ut en rekke egenproduserte filmer på sin YouTube-kanal. 

Asker og Bærum Trafikksikkerhetsforening

Asker og Bærum Trafikksikkerhetsforening har siden 1974 laget flere filmer om skoleveier. Denne filmen viser trafikkforholdene ved Jansløkka skole i Asker i mai/juni 1976. Filmen ble vist for samtlige klasser på skolen og på foreldremøter. I alt ble filmen sett av 161 av ca. 400 foresatte.

 

Asker og Bærum Trafikksikkerhetsforening laget i 1980 denne informasjonsfilmen til bruk i arbeidet for sikrere skoleveier. Filmen viser opptak fra skolene Jansløkka 1976, Lysaker 1977, Vettre 1980 og Blommenholm 1980. Temaet er like aktuelt i dag.