Hilde Hagerup om Klaus Hagerup

Hilde Hagerup forteller om boka "Like fint å jobbe som å danse : om Klaus Hagerup"
Hilde Hagerup med bok
Tid:
torsdag 29. september 2022, kl. 18.00
Sted:
Heggedal bibliotek

Gratis arrangement

Velkommen til et litterært foredrag med Hilde Hagerup, om Klaus Hagerup.

Forlagets omtale: Da forfatteren, skuespilleren og regissøren Klaus Hagerup døde i 2018, tok et allsidig forfatterskap slutt. Nå har datteren, Hilde Hagerup, skrevet et varmt portrett om faren sin. Ikke ulik boken Klaus Hagerup skrev om moren, Inger Hagerup, «Alt er så nær meg» (1988).Klaus Hagerup var en svært folkekjær forfatter. Han skrev bøker for både voksne og barn, og han skrev i mange sjangre.

Ungdomsromanene hans om den engstelige gutten Markus Simonsen er elsket og lest av mange, og for «Markus og Diana» (1994) fikk Klaus Hagerup både Brageprisen og Bokhandlerprisen.

Klaus Hagerup var en utålmodig sjel som skrev og jobbet hele tiden. Hilde er selv forfatter, og hun hadde et nært forhold til faren sin. Like fint å jobbe som å danse er skrevet i et forsøk på å holde ham fast. Boken er full av Klaus Hagerups humor, iver og sjarme, i tillegg til å være et personlig forfatterportrett og en bok om en sorgprosess.

Tittelen «Like fint å jobbe som å danse» er lånt fra Klaus Hagerups berømte «Ellinors vise». Hilde Hagerup har skrevet flere kritikerroste bøker for barn og ungdom, hvorav flere har fått anerkjennelse også utenfor Norge. Hun har vunnet flere priser, blant annet Kulturdepartementets debutantpris for «Bølgebiter» (1998) og Kritikerprisen for «Løvetannsang» (2002). Hun gjorde flere prosjekter sammen med faren Klaus Hagerup, blant annet skrev de fem bøker sammen i serien «Mesterdetektiv Tim og Co».

I 2005 utga Hilde Hagerup romanen «Lysthuset», sin første bok for voksne. I 2018 utkom «Som hennes dager var: et portrett av Anne Karin Elstad» (2018). Samme år vant hun Teskjekjerringprisen for sitt forfatterskap.

Foto: Niklas Lello