GodBok: Bokbad med Vigdis Hjorth

Sted:
Asker bibliotek

Gratis arrangement

Torsdag 21. oktober gjester Vigdis Hjorth m. fler Asker kulturhus, med deres forestilling Bertolt Brecht- En kynisk menneskevenn. Vi lader opp til festkvelden med et bokbad hos oss i Asker bibliotek noen små uker før, og gleder oss stort til en en times dypdykk i Vigdis Hjorth sin litteratur og spesielt hennes siste roman Er mor død. Dagens bokbader vil være Asle Lien, kjent fra litteraturarrangementene ved Sætre gård.

Vigdis Hjorth er født i 1959. Hun vokste opp i Oslo og har bodd i København, Bergen, Sveits og Frankrike. Hun er cand.mag. med fagene idehistorie, statsvitenskap og litteraturvitenskap.

Hjorth debuterte i 1983 med barneboken Pelle-Ragnar i den gule gården som hun fikk Norsk kulturråds debutantpris for. For sin andre bok, Jørgen + Anne er sant, fikk hun Kritikerprisen. Gjennombruddet som forfatter for voksne kom med romanen Drama med Hilde (1987). Sommeren 2006 kåret Dagbladets lesere Om bare (2001) til én av de viktigste romanene fra de siste 25 årene.

Hjorths romaner er oversatt til 27 språk, og Arv og miljø ble nominert til National Book Award og Millions Best Translated Book Award da den utkom i USA og Storbritannia i 2019.

Hun ble tildelt Gyldendalprisen i 2011 for sitt samlede forfatterskap og Kritikerprisen 2012 for Leve posthornet! Romanen ble også dramatisert og ble en suksess for Riksteateret. I 2014 fikk hun Amalie Skram prisen og Brages Hederspris, i 2015 Aschehougprisen.

For Arv og miljø ble Hjorth nominert til Ungdommens Kritikerpris og P2-lytternes romanpris. Hun vant BokhandlerprisenKritikerprisen og ble nominert til Nordisk råds litteraturpris.

Er mor død (2020) fikk svært god mottakelse og ble nominert til Brageprisen og Subjektprisen. Romanen er også nominert til Kritikerprisen og Ungdommens Kritikerpris.