Skeivt kulturår 2022

21. april 1972 ble paragraf 213, som forbød seksuelle handlinger mellom menn, fjernet fra straffeloven. Askerbibliotekene er med på feiringen!

Nasjonal feiring gjennom hele året

Skeivt kulturår er initiert av Nasjonalbiblioteket, Nasjonalmuseet og Skeivt arkiv og feires i Norge gjennom hele året.

Skeivt kulturår markeres for å dokumentere, formidle og diskutere skeiv kunst, kultur og historie. Skeiv historie er ikke er bare historien til homofile, lesbiske, bifile, transpersoner, interkjønn og andre skeive. Det er også vår felles historie.

Samme rettigheter for alle

Demokrati og medborgerskap som vi arbeider for tverrfaglig i biblioteket henger direkte sammen med folkehelse og livsmestring. At alle mennesker skal ha samme rettigheter uavhengig av kjønn, kjønnsidentitet og seksuell orientering er en selvfølge i et moderne demokrati.

Skeive anbefalinger

Bøker for voksne

Mjøsa rundt med mor
Joof: Eg snakkar om det heile tida