Smitteverntiltak i Askerbibliotekene

Askerbibliotekene har innført tiltak for at du skal føle deg trygg når du besøker våre bibliotek. Her kan du lese om smitteverntiltak og gjeldende regler ved besøk. Lesesalen ved Asker bibliotek er fortsatt stengt.

Sist oppdatert 22. januar 2021

I tråd med nasjonale smittevernregler og Asker kommunes lokale råd og regler har Askerbibliotekene innført tiltak for at du skal føle deg trygg når du besøker våre bibliotek.

Lokal forskrift om forebygging av koronasmitte i Asker kommune
Forskriften trer i kraft 13. januar.

Les Asker kommunes koronainformasjon

Helse og sikkerhet for lånere og ansatte har høyeste prioritet. Hold deg hjemme hvis du er syk eller sitter i karantene.

På denne siden finner du oversikt over våre smitteverntiltak og gjeldende regler ved besøk i bibliotekene. Oversikten oppdateres fortløpende ved endringer.

De viktigste smitteverntiltakene er:

• Bli hjemme hvis du er syk eller sitter i karantene
  • Hold 2 meter avstand til ansatte og andre besøkende ved opphold i biblioteket
  • Munnbind skal brukes når avstandskravet ikke kan følges
  • Sprit hendene på vei inn og ut av biblioteket

Nye smitteverntiltak fra torsdag 7. januar

Lesesalen ved Asker bibliotek stenger
Lesesalen holder stengt fra 7. januar og inntil videre.

Ved alle bibliotekene i Asker kommune er det:

• God tilgang på håndsprit
  • Begrenset antall sitteplasser, og færre tilgjengelige pc-er
  • Oppmerkinger og anvisninger i lokalene
  • Pleksiglass i skrankene
  • Selvbetjening
  • Økt renhold

Lån og innlevering

Lånere henvises til å bruke bibliotekenes utlåns- og innleveringsautomater.

Selvbetjente tjenester

Personale kan dessverre ikke hjelpe til med utskrift, kopiering, skanning eller veiledning ved bruk av pc på grunn av avstandsregelen.

Bruk av pc-er for publikum
Tørk av tastatur og mus. Håndsprit og desinfeksjon for overflater er tilgjengelig ved hver pc-plass.

På grunn av at vi har et redusert antall pc-er til publikum, må vi innføre restriksjoner. Hver bruker får maksimalt en time pc-bruk pr sesjon. Er det noen som venter, vil de blir prioritert. Etter en time må man avstå fra pc-bruk i minst 30 minutter før neste sesjon (gjelder ved Asker bibliotek).

Utskrift, kopiering og skanning
Du kan selv skrive ut dokumenter fra publikums-pcer, egen laptop og mobil. Du kan selv bruke kopimaskinen til kopiering og skanning.

Ved Slemmestad bibliotek og Midtbygda bibliotek uten selvbetjente kopimaskiner kopierer personalet som før.

Arrangementer

Alle arrangementer er avlyst inntil videre. Enkelte arrangementer kan bli digitale, og informasjon om dette blir annonsert i vårt program.

Lesesalen ved Asker bibliotek

Begrenset antall studieplasser med avstand mellom plassene. Påbud med munnbind.

Meråpent bibliotek er ikke tilgjengelig.

Trenger du å levere bøker utenom åpningstiden vår?

Les om E-bibliotek for digitale tjenester