Bibliotek på nett

Det finnes flere digitale bibliotektilbud. Vil du låne digitale bøker og lydbøker? Eller, vil du se en film? Vil du lese en bok på et annet språk? Noen tilbud krever at du har lånekort, men ikke alle.

Har du ikke lånekort?

Nå kan du få lånekort på nett! Lånekortet brukes på ulike digitale tjenester som BookBites og Filmbib. For å bruke tjenestene ved ditt eget lokale bibliotek må du først opprette Digitalt nasjonalt lånekort for så å ta kontakt med ditt biblioteket for å få knyttet kortet opp mot dette.

E-bibliotek

Asker bibliotek har flere digitale tjenester du kan bruke hele døgnet helt gratis

E-bibliotek

Lesing på nett for barn og unge

E- bøker og lydbøker i BookBites

BookBites er Askerbibliotekenes digitale bibliotek. Her kan du låne e-bøker og lydbøker.

I appen finner du også bøker vi har anbefalt i bokhyllen «Askerbibliotekene anbefaler for barn og unge».

BookBites er gratis og lastes ned i AppStore eller Google Play.

Norsk Barnebokinstitutt

Les om barne- og ungdomslitteratur hos Norsk barnebokinstitutt.

Norsk Barnebokinstitutt har samlet lenker og ressurser for de som leter etter kvalitetslitteratur for barn og ungdom.

Billedbokhylla

Billedbokhylla er en egen side hvor de elektroniske billedbøkene fra Nasjonalbiblioteket er samlet.

Engelske lydbøker

Hos Audible kan du finne gratis lydbøker på engelsk for barn og unge.

Gratis Brillebjørn-bok

Her kan dere finne en gratis Brillebjørn-lydbok om å være hjemme på grunn av korona.

Digitale opplevelser for barn og unge

Slemmestad geologisenter

Se og lær! Hos Slemmestad geologisenter kan dere finne en samling små filmer, innslag og digitale fortellinger innen geologifeltet.

Filmbib

Filmbib kan du se norske kort- og dokumentarfilmer.

Hørespill

Skroll ned til «Når barna kjeder seg» og finn flere hørespill for barn på: Nrk Radio.

Populært for barn mellom 10-13 år er «Katakombens hemmelighet». Spenningsserie for hele familien. Basert på Tom Egeland sin bok med samme navn.

Litteraturhuset på nett

Les om Litteraturhusets tilbud og arrangementer på nett. Flere arrangementer for barn og voksne kan du se fra sofaen. Lenke til Litteraturhusets program.

Digital litteratur for voksne

Vår podkast

I Askerbibliotekenes podkast-bibliotek kan du nå høre «God bok». Hør Rannveig snakke om krim- og spenningsromaner, Sigrid presentere "Dansende bjørner", og Andreas snakker om tv-serier. Du kan høre Henrik Bakken Flagestad lese eventyr, og vi fyller på med podkaster etterhvert. Følg med, og finn våre podkaster i SoundCloud.

SoundCloud kan også lastes ned som app på mobil eller nettbrett.

Litteraturhuset hjem i stua

Les om Litteraturhusets tilbud og arrangementer på nett. Flere arrangementer for voksne og barn kan du se fra sofaen. Lenke til Litteraturhusets program.

Fagbøker

I Idunn Universitetsforlagets digitale plattform for fag- og forskningstidsskrifter finner du åpent tilgjengelige forskningsbøker.

Norske klassikere

Hos bokselskap.no kan du finne og lese norske klassikere. Bøkene kan leses på nett eller lastes ned til nettbrett eller mobil.

Karanteket

I Karanteket finner du oversikt over digitale bibliotektilbud og lenker samlet. Her finnes bok- og filmanbefalinger, program for smittefrie arrangementer og podkaster.

Bok365

Hos bok365 kan du lese om litteratur, film og teater. Her finner du blant annet nyheter, boktips og quiz.